Smulpaj med hallon & blåbär

Receptet ger ungefär 8 pajbitar (beroende på stolek). I det här receptet kan du välja att servera vaniljsås eller vaniljvisp och såklart några färska bär. 

Ingredienser: 

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 100 g smör

Fyllningen: 

  • ca 5 dl hallon (ca 350 g) 
  • ca 5 dl blåbär (ca 350 g)
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 msk potatismjöl (vid frysta), 1 msk (vid färska)

Servering: 

Steg 1:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Blanda därefter vetemjöl och socker i en bunke, skär därefter smöret i skurna bitar och ha ner det. Blanda sedan allt till en grynig massa. 

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smör (inte smält)

Steg 2: 

Blanda därefter ihop fyllningen, börja med att blanda bären tillsammans med sockret i en ugnssäker form och tillsätt potatismjölet. Börja sedan att fördela smuldegen över fyllningen och grädda sedan det i ugnen under ca 15-20 minuter (kolla kakan efter 15 min). 

  • ca 5 dl hallon (ca 350 g)
  • ca 5 dl blåbär (ca 350 g)
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 msk potatismjöl (vid frysta), 1 msk (vid färska)

FÄRDIG SMULPAJ!

Nu har du färdig smulpaj som passar perfekt med lite bär och någon vaniljsås eller varför inte vaniljvisp (min egna favorit).

Du hittar recepten på hur du gör de båda i under serveringen. Kakan är godast om man äter den snarast men går självklart att ha i kylskåpet någon dag. 

Är du intresserad av att ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång