Vaniljsås

Receptet gäller för 4-6 portioner (beroende på hur mycket man tar) 

Ingredienser:


  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång (eller 1 krm vaniljpulver)
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde

Steg 1: 

Börja med att vispa äggulor och socker till en slät smet. Dela sedan vaniljstången på mitten och skrapa ut fröerna (eller använd vaniljpulver). Sätt en platta på medelvärme, lägg sedan ner stången och fröerna (eller vaniljpulver) tillsammans med vispgrädde och mjölk. Låt det koka upp och ta sedan bort plattan från spisen. 

  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång (eller 1 krm vaniljpulver)
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde

    Häll sedan ner blandningen över det vispade ägget och sockret under omrörning. Häll tillbaka ner i kastrullen och låt det sjuda på låt värme (får inte koka) tills såsen tjocknar (runt 5 minuter). Ta sedan bort kastrullen från plattan och sila försiktigt såsen, låt den därefter svalna. 

    • Ägg och sockerblandning (från förra steget)
    • Gräddmjölkblandningen (från förra steget)
    Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång