Kokosgrottor

Receptet gäller ca 20-30 kokosgrottor (beroende på hur stora man gör). 

Ingredienser: 

  • 50 g smör (smält, fungerar med flytande)
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 200 g kokosflingor
  • Ev. lime eller citron (för smakens skull)

Fyllning: 

  • ca 1/2 dl av valfri sylt (jag använde blåbärssylt)

Steg 1:

Smält smör i en kastrull eller i mikron (om kastrull kan du använda den genom hela receptet). Vispa sedan smör, socker, ägg och kokosflingor bara tills det går ihop till en smet i en bunke (för en extra god smak så kan du blanda ner lime eller citron). 

  • 50 g smör (smält, fungerar med flytande)
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 200 g kokosflingor
  • Ev. lime eller citron (för smakens skull)

Steg 2: 

Låt smeten stå och sätta sig i ungefär 10 minuter för att den lättare ska gå att forma. Sätt ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Klicka därefter ut toppar på en plåt med bakplåtspapper med mellanrum mellan varandra. 

Steg 3: 

Platta till topparna och gör en grop mitt i dem antingen med tummen eller med skaftet på en slev. Fyll den med valfri sylt (jag använde blåbärssylt men fungerar även bra med ex. hallonsylt). Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, tills de har fått en liten gyllene färg, håll koll hela tiden. 

  • ca 1/2 dl av valfri sylt (jag använde blåbärssylt)
  • Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)

Utsökta kokosgrottor med blåbärssylt!

De här kokosgrottorna med valfri sylt är i grund och botten samma recept som mina vanliga kokostoppar men är en liten fördjupning i mitten (en så kallad grotta) med sylt och blev därför kokosgrottor med sylt. Men lugn i stormen de är minst lika enkla som mitt recept på kokostoppar men med ett litet tillägg för extra goda kokoskakor! 

Är du intresserad av att ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång