
Banankladdkaka
Receptet gäller ca 14 bitar (beroende på hur stora man tar)
Receptet på en klassisk kladdkaka: klicka här
Ingredienser:
- 100 g smör (smält, fungerar med flytande margarin)
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 banan
- Ev. Florsocker
Steg 1:
Sätt ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Smält därefter smöret i mikron eller i en kastrull. Vispa därefter socker och ägg poröst och vitt i en bunke och rör ner det smälta smöret.
- 100 g smör (smält, fungerar med flytande margarin)
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
Steg 2:
Blanda ner mjöl, kakao, salt i samma bunke. Mosa sedan bananen och häll ner den i bunken. Blanda sedan noga med en slev eller en sked. Häll ner smeten i en smord och bröad springform (ca 24 cm i diameter).
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 banan
Steg 3:
Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader (160 grader varmluft) i ca 14-15 minuter beroende på hur kladdig du vill att din kaka ska vara. Pudra tillsist över florsocker och passar perfekt att servera med glass, jordgubbar och hallon.
- Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)
- Ev. Florsocker
- Eventuell servering med glass, jordgubbar och hallon
Nygräddad banankladdkaka!
Det här är ett fantastiskt bra recept på en otroligt god kladdkaka med banan i blandat i smeten. Banankladdkakan har en underbar sötma. Den har en jättegod smak av banan som perfekt bryter av kladdkakans smak. Vill du har en mer kladdig kaka så kan du använda ca 1 dl vetemjöl medans om du vill ha en mer fast konsistens så kan du använda mellan 1/2 till 1 dl mer vetemjöl.
Är di intresserad av att ladda ner receptet?