Kladdkaka
Ett recept som blir på ungefär 14-16 bitar
Ingredienser:
- 100 g smör (fungerar med flytande)
- 2 1/2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- Ev. florsocker
Steg 1:
Sätt ugnen på ungefär 175 grader (160 grader varmluft). Börja därefter med att smälta smöret i mikron eller i en kastrull. Rör sedan ner socker och äggen tillsammans med det smälta smöret och blanda noga.
- 100 g smör
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 ägg
Steg 2:
Rör sedan en övriga ingredienser i samma bunke eller i samma kastrull (om du har använt den i receptet) och blanda noga.
Häll sedan ner smeten i en smord och bröad springform med lösbar kant (runt 24 cm i diameter).
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- ströbröd och smör till formen
Steg 3:
Grädda sedan din kladdkaka i en varm ugn på 175 grader i ca 15 minuter (kolla till den redan efter 13 minuter).
Den här kladdkakan blir låg men otroligt god!
Pudra sedan över florsocker för ett extra fint täcke över kladdkakan (kan uteslutas) och servera sedan med jordgubbar och glass!
- 175 grader varm ugn (160 grader varmluft)
- Florsocker (över kakan)
- EV. Glass och jordgubbar till servering
En färdig kladdkaka
Det här är det perfekta receptet för dig som vill bjuda på något extra till gästerna eller varför inte till dig som vill imponera lite på dina kunskaper inom bakning! Iallafall så ger det här receptet en underbart smarrig, frasig och en god kladdkaka!
Är du intresserad av att ladda ner receptet?