
Vilken uppgift har?
Bakpulver:
Bakpulvret gör så att de man bakar sväller upp och blir större. Man använder till exempel bakpulver i sockerkaka, kladdkaka, muffins och rulltårta. Bakpulvret använder man ungerfär med 1-2 tsk eftersom att det inte behövs mer.
En källa från mig, Vilhelm!
Vaniljsocker:
Vanlijsocker används för att ge vaniljsmak till bakverk, glass och desserter. Man använder vaniljsocker till exempel i sockerkaka, muffins, kladdkaka och rulltårta. Man använder oftast 1-2 tsk eftersom att det ger tillräckligt med smak.
En källa delvis från recepten.se
Bikarbonat:
Bikarbonat används oftast när man bakar med någon syrlig ingrediens, såsom lingon, filmjölk, gräddfil etc. Men bikarbonat är ungefär samma sak som bakpulver så man kan byta ut bakpulver till bikarbonat men då är det viktigt att det man bakar innehåller något syrligt som filmjölk och 1 tsk bikarbonat är lika med 2 tsk bakpulver. Man avänder oftast ½-1 tsk bikarbonat eftersom att det inte behövs mer. Man använder bikarbonat b.l.a. i banankaka
En källa delvis från oetker.se och mittkok.expressen.se