Tunnbröd med rågsikt

Recepet gäller 8-9 styckna tunnbröd beroende på hur stora man gör dem. 

Ingredienser: 

  • 50 g smör (mjukt och rumsvarmt)
  • 2 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl filmjölk (fungerar med annan fil)

Steg 1: 

Smält smöret så att det blir mjukt i mikron och nyp sedan ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt sedan filmjölken (eller annan fil) och blanda ihop med en sked till en kladdig deg. Rulla sedan degen i lite mjöl på en mjölad arbetsbänk. 

  • 50 g smör (mjukt och rumsvarmt)
  • 2 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl filmjölk (fungerar med annan fil)

Steg 2: 

Forma degen till en rakare klump och dela den i 8-9 lika stora bitar ungefär. Börja sedan kavla med en kruskavel ut degbitarna till runda tunnbröd. Sätt sedan en spisplatta på medelvärme och pudra sedan över lite mjöl på stekpannan (helst i gjutjärn). 

  • Stekpanna (gjutjärn)
  • Kruskavel
  • Spisplatta på medelvärme
  • Lite mjöl (pudra över stekpannan)

Steg 3: 

Börja sedan efter ett tag när stekpannan blivit varm att steka tunnbröden och vänd på dem efter ungefär en minut (kolla bröden eftersom). När du är klar med alla tunnbröden så är det bara att njuta av dina fantastiskt goda och lättgjorda tunnbröd.

  • Varm gjutgärnspanna

Färdigt tunnbröd!

Nu har du helt underbara tunnbröd klara och redo att ätas och njutas av! passar perfekt till frukosten eller varför inte till eftermiddagsfikat? Dessa tunnbröd är extra nyttiga eftersom att de innehåller en nyttigare ingrediens i form av rågsikt. 

Vill du ladda ner receptet i form av pdf-fil?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång