Sockerkaka

Receptet gäller ca 12-14 bitar med sockerkaka (beroende på stoleken på bitarna). 

Ingredienser: 

  • 100 g smör (smält)
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Rivet skal av en tvättad citron

Steg 1: 

Sätt ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret i en kastrull på medelvärme, lyft den från värmen och häll ner mjölken. Låt det svalna något. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. 

  • 100 g smör (smält)
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker

Steg 2:

Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Sikta och vänd ner det försiktigt i äggvispet med en slickepott. Riv ner citron skal från en tvättad citron i smeten.  Häll ner smör och mjölk blandningen ner i smeten och vänd ner försiktigt till en jämn smet. 

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Rivet skal av en tvättad citron

Steg 3: 

Häll ner smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Låt kakan svalna i minst 10 minuter innan du ta ur den från formen. 

  • Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)
  • Sockerkaksform (alt en springform)

Smakrik sockerkaka med citronton!

Den här sockerkakan är helt fantastisk god med en ljuvlig smak samt en ljuvlig ton av citron som passar perfekt till sockerkaka!  Den här sockerkakan går att göra på endast 1 timme (inkl. gräddningen). Sockerkakan passar perfekt att servera tillsammans med vispgrädde, glass och jordgubbar om man vill lyxa till det men kakan är väldigt god som den är. 

Är du intresserad av att ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång