
Snoddas/Kärleksmums
Ingredienser:
- Smör 150 g
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 1,5 dl mjölk
- 4,5 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör
2,5 msk starkt kaffe (färdigbryggt)
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl kokosflingor eller riven kokos
8. Glasyr och garnering
Smält smöret till glasyren i en kastrull. Ta bort smöret från plattan och tillsätt resten av ingredienserna: kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör ihop det till en jämn smet. Vispa med elvisp är ett tips
50 g smör
2,5 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
9.
Bred glasyren över kakan när glasyren är fortfarande varm. (om kakan är varm eller kall spelar ingen roll) Strö sedan över kokos flingor eller riven kokos. Spelar ingen roll...
Låt kakan stå tills glasyren har stelnat. Om det är viktigt att det går snabbt så är ett känt tips att ställa kakan i kallt som tex i kylen.
Glasyren som gjordes nyss
1-2 dl kokosflingor eller riven kokos. Mängden bestämmer man själv beroende på hur stor kakan blev eller vilket man gillar mest. Jag tyckte att det räckte med 1 1/2.
10.
Skär kakan i fyrkantiga bitar. Spelar ingen roll om man äter dom direkt eller lägger dom i en burk. Går bra att frysa dessa.