Smulpaj med rabarber

Receptet gäller ca 4-6 bitar (beroende på hur stora de är)

Ingredienser: 

  • 125 g smör 
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Ev. 2-3 msk ljus sirap (för smakens skull)

Fyllning: 

  • 500 g rabarber (ca 4-5 stjälkar, eller hälften jordgubbar och hallon)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Ev. Rivet skal av citron (för smakens skull)

Steg 1: 

Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Skala sedan det yttersta lagret på rabarbern och hacka den i mindre bitar. Fördela sedan rabarberbitarna jämt i en pajform på ca 26 cm i diameter. Blanda sedan strösocker och potatismjöl (ev. rivet skal av citron) tillsammans med rabarberbitrarna. 

  • 500 g rabarber (ca 4-5 stjälkar, eller hälften jordgubbar och hallon)
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Ev. Rivet skal av citron (för smakens skull)

Steg 2: 

Blanda därefter havregryn, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt (ev. ljus sirap) i en bunke jämt. Skär sedan smöret i mindre bitar (för att det ska vara lättare att arbeta), blanda ner det i bunken och arbeta ihop till en smulig deg. 

  • 125 g smör
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Ev. 2-3 msk ljus sirap (för smakens skull)

Steg 3: 

Fördela sedan smuldegen över rabarberfyllningen till ett jämt lager. Grädda smulpajen i mitten av ugnen i ca 16-20 minuter (till den har fått en fin färg. 

  • Varm ugn på 225 grader (200 grader varmluft)

Ljuvlig smulpaj med rabarber

Den här ljuvliga smulpajen med rabarber passar perfekt till midsommarfirandet i år eller varför inte som efterrätt. Smulpajen passar perfekt att äta tillsammans med glass eller vaniljsås lika som vaniljkräm. Smulpajen blir även väldigt bra med en gnytta ljus sirap i för att förstärka smaken men är självklart inget måste. 

Vill du ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång