Rabarberkaka

Receptet gäller ca 10-12 bitar (beroende på hur sugen man är)

Ingredienser: 

  • 100 g smör (smält, fungerar även med flytande margarin)
  • 3 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning: 

  • 150 g rabarber (ca 2-3 dl)
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk kardemumma (mortlade kärnor eller malen)

Steg 1: 

Sätt ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda ner det svalnade och smälta smöret i äggvispet. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd ner försiktigt med en slickepott. 

  • 100 g smör (smält, fungerar även med flytande margarin)
  • 3 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Steg 2: 

Hacka sedan rabarberstjälkar i mindre bitar (ca 1-2 cm breda). Blanda därefter 2-3 dl rabarberbitar tillsammans med potatismjöl och kardemumma. Fodra en springform (ca 24 cm i diameter) och häll ner smeten.  

  • 150 g rabarber (ca 2-3 dl)
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk kardemumma (mortlade kärnor eller malen)
  • Springfom (ca 24 cm i diameter)

Steg 3: 

Fördela sedan rabarberbitarna jämt över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, tills den kommer ut med en torr sticka. 

  • Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)

Fantastisk rabarberkaka!

Den här fantastiskt goda rabarberkakan passar perfekt nu till sommaren då man inte vill göra krångliga och tidskrävande bakverk i värmen. Rabarberkakan passar otroligt bra att äta med glass och jordgubbar. Om du vill kan du blanda rabarber och jordgubbar i kakan eller byta ut rabarbern mot jordgubbar eller hallon. Rabarberkakan blir ljuvligt god och är otroligt enkel att göra. 

Är du intresserad av att ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång