
Rabarberkaka
Receptet gäller ca 10-12 bitar (beroende på hur sugen man är)
Ingredienser:
- 100 g smör (smält, fungerar även med flytande margarin)
- 3 ägg
- 1 3/4 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Fyllning:
- 150 g rabarber (ca 2-3 dl)
- 1 msk potatismjöl
- 2 tsk kardemumma (mortlade kärnor eller malen)
Steg 1:
Sätt ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda ner det svalnade och smälta smöret i äggvispet. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd ner försiktigt med en slickepott.
- 100 g smör (smält, fungerar även med flytande margarin)
- 3 ägg
- 1 3/4 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Steg 2:
Hacka sedan rabarberstjälkar i mindre bitar (ca 1-2 cm breda). Blanda därefter 2-3 dl rabarberbitar tillsammans med potatismjöl och kardemumma. Fodra en springform (ca 24 cm i diameter) och häll ner smeten.
- 150 g rabarber (ca 2-3 dl)
- 1 msk potatismjöl
- 2 tsk kardemumma (mortlade kärnor eller malen)
- Springfom (ca 24 cm i diameter)
Steg 3:
Fördela sedan rabarberbitarna jämt över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, tills den kommer ut med en torr sticka.
- Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)
Fantastisk rabarberkaka!
Den här fantastiskt goda rabarberkakan passar perfekt nu till sommaren då man inte vill göra krångliga och tidskrävande bakverk i värmen. Rabarberkakan passar otroligt bra att äta med glass och jordgubbar. Om du vill kan du blanda rabarber och jordgubbar i kakan eller byta ut rabarbern mot jordgubbar eller hallon. Rabarberkakan blir ljuvligt god och är otroligt enkel att göra.
Är du intresserad av att ladda ner receptet?