MÜSLIBARS
Receptet gäller ca 15-20 styckna müslibars men beror så klart på hur stora müslibars som du väljer att göra!
Ingredienser:
- 300 gram av valfri müslisort
- 250 gram färska dadlar
- 0,5 tsk salt
- 6 msk kokosolja
- ca 50-100 gram mörk choklad (beror på hur mycket choklad som man vill ha)
För Garneringen:
- Flingsalt
Steg 1:
Börja med att skölja av dadlarna så att de är rena och kärna ur dem (ta ut kärnan). Lägg sedan dadlarna i en matbredare och ha ner müslin, kokosolja och till sist saltet.
- 250 gram färska dadlar
- 300 gram müsli
- 6 msk kokosolja
- 0,5 tsk salt
- Matbredare
Steg 2:
Mixa därefter ihop allt till en formbar massa i matbredaren.
Ta bakplåtspapper och täck över en plåt. Tryck sedan ut och forma müslimassan till valfri stolek och lägg på samma plåt med bakplåtspapper.
Låt müslimassan stelna i kylen i minst en timme men går att ha den i kylen under längre tid.
- Bakplåtspapper
- Plåt
- Matbredare
Steg 3:
Hacka försiktigt den mörka chokladen till mindre bitar eller gör som jag och dela chokladen i småbitar. Lägg sedan chokladen i en skål över ett vattenbad (en kastrull med vatten) och låt den smälta där men även svalna inför nästa moment.
- 50-100 gram mörk choklad
- Värmetålig skål
- Kastrull med varmt vatten
Steg 4:
Ringla den smälta chokladen i mönster över den stelnade müslimassan och garnera med flingsalt för en ökad smak.
Därefter så behöver du dela müslimassan med choklad och flingsalt över i valfritt stora bitar. (Du kan välja vilket moment i detta steg du vill göra först!)
(OBS! gör mindre bitar än vad vanliga powerbars har eftersom att de är extra mättande)
- Flingsalt
- 50-100 gram smält mörk choklad
Mina müslibars
Så här blev resultatet av mina müslibars när jag gjorde dem!
När de är klara så se till att paketera de ordentligt i antingen en lufttät burk eller med plastfolie över och runt!
Är du sugen på att ladda ner recepet?
Ett grundrecept av mykitchenstories.se