Morotskaka

Receptet gäller ca 10-12 bitar

Ingredienser:

  • 3 st morötter (ca 100-150 gram beroende på stolek)
  • 50 gram sötmandel
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära (om du har hemma) 
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl matolja
  • Ströbröd och smör till formen 

Glasyren: 

  • 100 gram philadelphiaost 
  • ca 0,75 dl florsocker
  • 1 tsk pressad citron eller lime


OBS! Till det här receptet behöver du en matbredare


Steg 1:

Smörj och bröa en springform (ca 20 cm i diameter)

Sätt ugnen på 175 grader celsius (160 varmluftsugn) innan du börjar...

Skär sedan morötterna i småbitar och lägg ner de i en matbredare (med en kniv) tillsammans med mandel. 

Kör med matbredare tills det blir finhackat (ca 30 sek).

  • Smör och ströbröd
  • 3 st morötter (ca 100-150 gram)
  • 50 gram sötmandel

Steg 2:

Tillsätt ägg, strösocker, kanel, ingefära, vaniljsocker och bakpulver. 

Kör ca 30 sek med matbredaren eller tills det är blandat.

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Steg 3:

Häll försiktigt ner vetemjöl och matolja i matbredaren, blanda sedan försiktigt med matbredarens inpulsknapp (upp och ner)

  • 2 dl vetemjöl 
  • 1 dl matolja

Steg 4:

Häll sedan ner smeten i en springform som är ca 20 cm i diameter och grädda sedan kakan i den varma ugnen i nedre delen (gäller endast vanlig ugn) på 175 grader celsius (160 varmluftsugn) under ca 45 minuter. 

Steg 5:

Nu när kakan är klar så ha den upp och ner i en annan form, (se bild) 

Låt den sedan svala innan du har har över glasyren på kakan i minst 8 minuter...

  • Form att ha kakan i.

Steg 6:

Börja nu att göra själva glasyren så här, börja med att ha ner philadelphiaosten, florsockret och den pressade citronen eller limen i en bunke och blanda om tills det blir en fin blandning. Ha den sedan över morotskakan och låt glasyren stelna innan kakan är med på fikat! 

  • 100 gram philadelphiaost
  • ca 0,75 dl florsocker
  • 1 tsk pressad citron eller lime

 

Klar morotskaka

Så här bra blev resultatet för mitt bak och du kan till och med frysa den om du inte ska äta den inom kort. 

Och ja jag vet "men det är ju philadelphiaost på den" men det spelar ingen roll vid frysningen!

 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång