Morotskaka
Receptet gäller ca 10-12 bitar
Ingredienser:
- 3 st morötter (ca 100-150 gram beroende på stolek)
- 50 gram sötmandel
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk ingefära (om du har hemma)
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl matolja
- Ströbröd och smör till formen
Glasyren:
- 100 gram philadelphiaost
- ca 0,75 dl florsocker
- 1 tsk pressad citron eller lime
OBS! Till det här receptet behöver du en matbredare
Steg 1:
Smörj och bröa en springform (ca 20 cm i diameter)
Sätt ugnen på 175 grader celsius (160 varmluftsugn) innan du börjar...
Skär sedan morötterna i småbitar och lägg ner de i en matbredare (med en kniv) tillsammans med mandel.
Kör med matbredare tills det blir finhackat (ca 30 sek).
- Smör och ströbröd
- 3 st morötter (ca 100-150 gram)
- 50 gram sötmandel
Steg 5:
Nu när kakan är klar så ha den upp och ner i en annan form, (se bild)
Låt den sedan svala innan du har har över glasyren på kakan i minst 8 minuter...
- Form att ha kakan i.
Steg 6:
Börja nu att göra själva glasyren så här, börja med att ha ner philadelphiaosten, florsockret och den pressade citronen eller limen i en bunke och blanda om tills det blir en fin blandning. Ha den sedan över morotskakan och låt glasyren stelna innan kakan är med på fikat!
- 100 gram philadelphiaost
- ca 0,75 dl florsocker
- 1 tsk pressad citron eller lime
Klar morotskaka
Så här bra blev resultatet för mitt bak och du kan till och med frysa den om du inte ska äta den inom kort.
Och ja jag vet "men det är ju philadelphiaost på den" men det spelar ingen roll vid frysningen!