
Saftig mjuk pepparkaka
Receptet motsvarar ungefär 10 bitar med mjuk pepparkaka (beroende på hur stora man gör de)
Ingredienser:
- 150 g smör (smält)
- 2 ägg
- 2 dl brunt farinsocker
- 1 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk malen kanel
- 2 tsk malen kardemumma (fungerar med stötta kardemumma kärnor)
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen nejlika
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl grädde (eller filmjölk)
Steg 1:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader (över och undervärme, 160 grader varmluft). Smörj och bröa en medelstor form.
Smält sedan smöret på medelvärme i en kastrull och låt det svalna. Vispa därefter ägg tillsammans med det bruna farinsockret och strösockret riktigt vitt och poröst.
- 150 g smör (smält)
- 2 ägg
- 2 dl brunt farinsocker
- 1 dl strösocker
Steg 2:
Sikta ner vetemjöl, kanel, kardemumma, ingefära och bakpulver. Vänd sedan ner det i smeten. Tillsätt sedan smöret och grädden. Vänd ihop till en jämn och följsam smet. Häll sedan ner smeten i en medelstor avlång form (fungerar också med en runt sockerkaksform).
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk malen kanel
- 2 tsk malen kardemumma (fungerar med stötta kardemumma kärnor)
- 2 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen nejlika
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl grädde (eller filmjölk)
Steg 3:
Grädda sedan kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter (kolla omgående tills den är genom gräddad). Låt kakan svalna en stund och stjälp sedan ur den från formen.
Passar perfekt att servera med lingon och grädde!
- Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)
Nygräddad mjuk pepparkaka!
Är det för tidigt att börja med julbak? Om inte så är den här mjuka pepparkakan ett måste. Denna mjuka pepparkaka är både otroligt god med alla goda julsmaker men dessutom väldigt saftig. Kakan är även väldigt enkel att göra och går på max en timme att göra.
Är du intresserad av att ladda ner receptet?