Kokostoscarutor
Receptet gäller ca 30-35 styckna rutor (beroende på hur stora du gör de)
Ingredienser till kladdkaksbotten:
- 200 g smör (fungerar med både fast och flytande)
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 3 dl vetemjöl
- 2 krm salt
Ingredienser till glasyren med kokostosca
- 200 g kokosflingor (en påse)
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 75 g smör (fungerar med både fast och flytande)
Steg 1:
Börja med att sätta på ugnen på 200 grader celcius till steg 4.
Smält smöret (om du inte kör med flytande smör) i en kastrull på spisen på låg värme och låt den smälta en stund.
Klä sedan en långpanna (ca. 27x37 cm) med bakplåtspapper.
Blanda sedan strösockret och äggen i en bunke till en ljus och pösig smet (fungerar bra med elvisp)
- 3 dl strösocker
- 4 st ägg
Steg 5:
Börja sedan med kokostoscan genom att hälla ner alla ingredienser till kokostoscan... kokosflingor, strösocker, vispgrädde, ljus sirap och smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Låt den koka upp och sedan sjuda i ca 4-5 minuter.
- 200 g kokosflingor
- 2 dl stösocker
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 dl sirap
- 75 gram smör (fast eller flytande)
Steg 6:
Häll sedan över kokostoscan på kladdkaksbotten och ställ sedan in kakan i ugnen igen på 200 grader celcius i ca 10 minuter tills kakan har fått en gyllendebrun färg (se bilden).
Nu är kakan klar och redo att ätas efter att den har svalnat en stund!
- 200 grader varm ugn (180 grader varmluftugn)
Klar kokostoscaruta
Så här blev mina fantastiska kokostoscarutor för mig när jag testbakade den!
Ladda gärna ner receptet med knappen nedan!