Kokostoscarutor

Receptet gäller ca 30-35 styckna rutor (beroende på hur stora du gör de)

Ingredienser till kladdkaksbotten:

  • 200 g smör (fungerar med både fast och flytande)
  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker 
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt

Ingredienser till glasyren med kokostosca

  • 200 g kokosflingor (en påse) 
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 75 g smör (fungerar med både fast och flytande) 

Steg 1: 

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader celcius till steg 4.  

Smält smöret (om du inte kör med flytande smör) i en kastrull på spisen på låg värme och låt den smälta en stund. 

Klä sedan en långpanna (ca. 27x37 cm) med bakplåtspapper. 

Blanda sedan strösockret och äggen i en bunke till en ljus och pösig smet (fungerar bra med elvisp) 

  • 3 dl strösocker
  • 4 st ägg 

Steg 2: 

Häll sedan ner vaniljsocker, kakao och salt i samma smet och vispa ihop till en jämn och fin smet. 

  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 krm salt

Steg 3: 

Häll sedan försiktigt ner de smälta smöret från kastrullen (eller flytande smöret) i en bunke tillsammans med vetemjölet och vispa ihop smeten tills den har blandat och inte längre. 

  • 200 g smör (smält eller flytande)
  • 3 dl vetemjöl

Steg 4:

Bred ut kakan på en långpanna med bakplåtspapper och sätt in den i den varma ugnen på 200 grader celcius i ca 15 minuter.

(Låt ugnen vara på med samma temp till steg 6) 

  • Ugnsform 27x37 cm ca
  • Bakplåtspapper 
  • 200 grader varm ugn (180 grader varmluftugn)


Steg 5: 

Börja sedan med kokostoscan genom att hälla ner alla ingredienser till kokostoscan... kokosflingor, strösocker, vispgrädde, ljus sirap och smör i en medelstor kastrull på medelvärme. 

Låt den koka upp och sedan sjuda i ca 4-5 minuter. 

  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl stösocker
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap 
  • 75 gram smör (fast eller flytande)

Steg 6: 

Häll sedan över kokostoscan på kladdkaksbotten och ställ sedan in kakan i ugnen igen på 200 grader celcius i ca 10 minuter tills kakan har fått en gyllendebrun färg (se bilden). 

Nu är kakan klar och redo att ätas efter att den har svalnat en stund!

  • 200 grader varm ugn (180 grader varmluftugn)

Klar kokostoscaruta

Så här blev mina fantastiska kokostoscarutor för mig när jag testbakade den!

Ladda gärna ner receptet med knappen nedan!

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång