Knackiga havrekakor
Receptet gäller för ca 30 styckna havrekakor
Ingredienser:
- 100 g smör (fungerar med flytande smör)
- 2 dl havregryn
- 1 ½dl vetemjöl
- ½ Strösocker
- 2 msk sirap
- 1 tsk bakpulver
Steg 1:
Börja med att ställa ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Smält därefter smöret i mikron eller alternativt i en kastrull. Blanda därefter ihop alla ingredienser i en bunke.
- 100 g smör (fungerar med flytande smör)
- 2 dl havregryn
- 1 ½dl vetemjöl
- ½ Strösocker
- 2 msk sirap
- 1 tsk bakpulver
Steg 2:
Gör sedan bollar och lägg de på plåten. Platta till de med en gaffel eller en sked för att få kakformen.
Lägg de sedan på en plåt med bakplåtspapper och grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader (160 grader varmluft) i 9-11 minuter (kolla till kakorna så att de inte bränns). Kakorna ska vara gyllene bruna när de är klara!
- Gaffel eller en sked
- Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)
Färdiga knäckiga havrekakor!
Med det här receptet så kan du göra otroligt enkla och snabba havrekakor som är otroligt goda av dess knäckighet och kolasmak!
Kakorna är godast om man äter de nygräddade men går självklart att stoppa i frysen!
Vill du ha receptet nerladdat?