Kladdiga chokladkakor

Receptet gäller ca 20 mellanstora chokladkakor

Ingredienser: 

  • 5 dl florsocker
  • En nypa salt
  • 2-2 1/2 dl kakao (beroende på hur mycket chokladsmak)
  • 4 äggvitor
  • 2 tsk vaniljsocker

Steg 1:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader (160 varmluft). Vispa sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke tillsätt sedan äggvitorna och vispa till en krämig smet. 

  • 5 dl florsocker
  • En nypa salt
  • 2-2 1/2 dl kakao (beroende på hur mycket smak man vill ha)
  • 4 äggvitor
  • 2 tsk vaniljsocker

Steg 2:

Klicka sedan ut mellanstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper (tänk på att kakorna sväller ut mycket i ugnen) och ha sedan in plåten i ugnen i ca 8-9 minuter (beroende på hur stora kakor man har).

  • Varm ugn på 175 grader (160 varmluft) 
  • Plåt med bakplåtspapper 

Färdiga kladdiga chokladkakor!

Det här är ett receptet som jag rekommenderar för en enkel och mumsig fika! Receptet innehåller enkla och vanliga basvaror som gör kakorna lätta att bara slänga ihop utan förberedelse innan, alltså ett sådant recept som jag gillar!

Vill du ladda ner receptet? 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång