
Kladdiga chokladkakor
Receptet gäller ca 20 mellanstora chokladkakor
Ingredienser:
- 5 dl florsocker
- En nypa salt
- 2-2 1/2 dl kakao (beroende på hur mycket chokladsmak)
- 4 äggvitor
- 2 tsk vaniljsocker
Steg 1:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader (160 varmluft). Vispa sedan ihop alla torra ingredienser i en bunke tillsätt sedan äggvitorna och vispa till en krämig smet.
- 5 dl florsocker
- En nypa salt
- 2-2 1/2 dl kakao (beroende på hur mycket smak man vill ha)
- 4 äggvitor
- 2 tsk vaniljsocker
Steg 2:
Klicka sedan ut mellanstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper (tänk på att kakorna sväller ut mycket i ugnen) och ha sedan in plåten i ugnen i ca 8-9 minuter (beroende på hur stora kakor man har).
- Varm ugn på 175 grader (160 varmluft)
- Plåt med bakplåtspapper
Färdiga kladdiga chokladkakor!
Det här är ett receptet som jag rekommenderar för en enkel och mumsig fika! Receptet innehåller enkla och vanliga basvaror som gör kakorna lätta att bara slänga ihop utan förberedelse innan, alltså ett sådant recept som jag gillar!
Vill du ladda ner receptet?