Kardemummakakor

Receptet gäller ca 30 medelstora karemummakakor (beroende på hur stora man gör de). 

Ingredienser: 

  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl strösocker
  • 2-3 tsk nymortlade kardemummakärnor (eller malen kardemumma)
  • 1 1/2 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Steg 1: 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Vispa snabbt ihop det rumsvarma smöret tillsammans med strösocker, kardemumma och sirap. Häll sedan ner de torra ingredienserna, vetemjöl samt bakpulver. 

  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl strösocker
  • 2-3 tsk nymortlade kardemummakärnor (eller malen)
  • 1 1/2 msk ljus sirap

Steg 2: 

Arbeta ihop till en jämn och smidig deg för hand alt med elvispens degkrokar. Ta ut degen på ett mjölat bord. Dela den i 3 lika stora delar. Rulla de till längder (på ungefär 40 cm). Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna något. 

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Steg 3:

Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Tills längderna har blivit gyllenbruna. Låt de stå i någon minut innan du skär de till sneda bitar. 

  • Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)

Ljuvliga kardemummakakor!

Dessa kardemummakakor är i grund och botten samma deg som klassiska kolakakor men med en smak av kardemumma!  De är både väldigt enkla att göra och blir dessutom väldigt goda! Lätt att imponera på någon med dessa kakor. Jag tycker att de blir väldigt fina när man gör de sneda men det är en smaksak. 

Är du intresserad av att ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång