Hallongrottor

Receptet ger ca 22 hallongrottor (beroende på hur stora man vill göra)

Ingredienser:

  • 200 g Smör/margarin (rumsvarmt och fast)
  • 4 1/2 dl Vetemjöl
  • 1 dl Strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning: 

  • 1/2-1 dl fast hallonsylt


Steg 1:

Sätt ugnen på 200 Grader (175 grader varmluft). Börja sedan blanda samman alla torra ingredienser, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre kubformade, fyrkantiga, bitar och tillsätt det till mjölblandningen. Arbeta allt samman till en smidig deg. 

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver 
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör/margarin (rumsvarmt, inte flytande)

Steg 2: 

Låt degen vila en stund i kylen innan du börjar forma bollar så att den blir lättare att hantera. Dela därefter delen i ca 20-22 bitar och gör bitarna till lika stora bollar som du sedan lägger i mindre muffinsformar på en plåt med bakplåtspapper. 

Platta till bollarna och gör ett hål i mitten där du fyller de med hallonsylt. 

  • Mindre muffinsformar
  • Plåt med bakplåtspapper
  • 1/2-1 dl fast hallonsylt

Steg 3:

Grädda därefter hallongrottorna mitt i ugnen på 200 grader (175 grader varmluft) i ca 10 minuter (kolla till under tidens gång). 

Låt sedan hallongrottorna svalna innan du lägger in de i påsar eller en låda (går utmärkt att frysa).

  • Varm ugn på 200 grader (175 grader varmluft)

Ny gräddade hallongrottor!

Med det här receptet får du alldes perfekt goda hallongrottor som luktar så ljuvligt när de är nygräddade. Dess smak är perfekt och går alltid hem vid fikat!

Hallongrottorna går självklart att frysa in eller äta direkt!

Vill du ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång