
Enkelt stekpannebröd
Receptet gäller 6 styckna bröd (beror på hur stora man gör de)
Ingredienser:
- 50 g smör (rumsvarmt)
- 3 dl vetemjöl (pluss till utbakningen)
- 2 dl rågsikt
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 1/2 dl mjölk eller filmjölk
Steg 1:
Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål, nyp sedan ihop smöret med blandningen och tillsätt sedan mjölken (eller filmjölken). Blanda sedan det till en kladdig och fast deg och rulla degen på ett mjölat bakbord så att degen inte kladdar av sig.
Rulla sedan degen till en rulle och forma den till en rak längd som du sedan delar i 6 styckna lika stora bitar.
- 3 dl vetemjöl (pluss till utbakning)
- 2 dl rågsikt
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 50 g smör (rumsvarmt)
- 2 1/2 dl mjölk eller filmjölk
Steg 2:
Kavla sedan ut degbitarna till runda och tunna bitar. Sätt sedan en stekpanna på hög värme och stek brödet under översikt för att inte bränna det. Vänd sedan brödet efter ett tag (när det hr fått bruna fäckar) och gör likadant på alla bröd.
- Kavel (vanlig eller kruskavel)
- Stekpanna (gärna gjutjärn)
Färdigt stekpannebröd
Nu har du färdigt, underbart och gott stekpannebröd som passar perfekt till vardagsfrukosten. Dessa bröd går också snabbt och enkelt att göra och kan göras när brödet tar slut hemma!
Du kan även välja hur mycket mjöl du vill ha av rågsikt lika som vetemjöl beroende på vad du själv vill eller på vad som finns i skafferiet.
Intresserad av ett nedladdat recept?