
Citronmuffins
Receptet gäller mellan 15-20 muffins beroende på stoleken
Ingredienser:
- 200 g smör (rumsvarmt)
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1/2 dl mjölk
- Rivet skal av en citron
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- Ev. florsocker över muffinsarna
Steg 1:
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Vispa sedan rumsvarmt smör (dela i små bitar) och socker poröst, rör sedan ner äggen rör ner ett i taget. Tillsätt sedan mjölk och citron och blanda.
Blanda sedan mjöl och bakpulver i en separat bunke och vänd sedan ner i smeten.
- 200 g smör (rumsvarmt)
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1/2 dl mjölk
- Rivet skal av en citron
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
Steg 2:
Fördela sedan smeten i 15-20 muffinsformar på en plåt.
Grädda sedan mitt i ugnen i 225 grader ca 10-12 minuter, låt sedan kallna. Pudra (om du vill) över florsocker.
- Plåt med 15-20 muffinsformat (välj själv)
- Varm ugn på 225 grader (200 grader varmluftsugn)
- Ev. florsocker över muffinsarna
Färdig gräddade citronmuffins!
Nu har du fantastiskt goda citronmuffins helt färdiga och redo att bli berömda av de som smakar de!
Dessa muffins är fantastisk goda, väldigt enkla att göra och går även supersnabbt att göra och gräddas snabbt i ugnen!
Är du intresserad att ha den som pdf-fil?