Citronkladdkaka

Receptet gäller ca 8-12 bitar (beroende på hur stora man gör de)

Ingredienser: 

  • 150 g smör (smält, fungerar med flytande margarin)
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning: 

  • 2 ekologiska citroner (skal och zest från)

Steg 1:

Sätt ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Riv skalet från två ekologiska citroner, pressa även ur citronzesten. Knäck äggen i en bunke, tillsätt strösocker. Sikta ner vetemjöl och vaniljsocker. Häll tillsist ner det smälta smöret (avskilt från äggen), rivna skalet samt citronzesten. 

  • 150 g smör (smält, fungerar med flytande margarin)
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ekologiska citroner (skal och zest från)

Steg 2: 

Vänd med försiktigt rörelser ihop allt till en jämn och följsam smet med en ballongvisp. Fodra botten på en springform med bakplåtspapper (ca 24 cm i diameter). Smörj sedan kanterna med smör och täck med exempelvis kokosflingor (blir både väldigt gott och fint).

  • Springform med bakplåtspapper
  • Ev. kokosflingor att täcka kanten på springformen med 

Steg 3: 

Grädda tillsist kakan i mitten av ugnen i ca 18-19 minuter (beroende på hur kladdig du vill ha den). Den ska vara genomgräddad på kanterna men lite dallrig i mitten. Låt kakan sedan stå och sätta sig i några timmar för bäst resultat. 

  • Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)

Ljuvlig citronkladdkaka!

Kladdkaka det är ju någonting som många tycker om väldigt mycket. Varför inte då göra en ljus kladdkaka med citron. Nämligen en citronkladdkaka! Den här citronkladdkakan är superenkel och går väldigt snabbt att göra. Citronkladdkakan är även fantastiskt god och görs på få ingredienser. 

Är du intresserad av att ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång