Chokladsnittar

 

 Receptet gäller ca 50 st kakor

Ingredienser: 

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl (spara lite till utbaket)
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

För garneringen:

  • 1 ägg
  • pärlsocker 

Steg 1:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader (175 grader varmluft) och vispa snabbt ihop smör, socker och tillsätt ägget. Rör sedan ner alla torra ingredienser, mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke och blanda jämt. 

Häll sedan försiktigt ner mjölblandning och arbeta ihop till en jämn smet och smidig deg. 

  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

Steg 2:

Ha sedan ner degen på ett mjölat bakbord och dela sedan degen i 6 lika stora bitar. Gör bitarna till runda korvar, lägg de på en plåt bakplåtspapper och platta till ungefär 3-4 cm breda. 

Pensla de med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 

  • Plåt med bakplåtspapper
  • 1 ägg (uppvispat)
  • Pärlsocker

    Steg 3:

    Grädda längderna mitt i ugnen på 200 grader (175 grader varmluft) i ca 12-15 minuter (kolla till omgående). 

    Skär längderna till sneda bitar direkt när de kommer ut från ugnen och är fortfarande varma. 

    • Varm ugn på 200 grader (175 grader varmluft)

      Nygräddade chokladsnittar!

      Det här receptet ger underbara chokladkakor med en fantastiskt god smak som ger en njutning vid varje tugga!

      Receptet är väldigt enkelt att göra och går även supersnabbt att göra. Kakorna går utmärkt att frysa in. 

      Är du intresserad av att ladda ner receptet?

      Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång