Blåbärskaka i långpanna 

Receptet gäller ca 25-30 styckna blåbärsrutor (beroende på hur stora man gör de)

Ingredienser: 

  • 100 g smör (smält, fungerar med flytande margarin)
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl filmjölk (alternativt yoghurt)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning: 

  • 200 g blåbär (ca 3 dl, frysta eller färska)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker

Steg 1:

Sätt ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt. Blanda sedan ner det smälta smöret och filmjölk. Sikta ner vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner med en slickepott.

  • 100 g smör (smält, fungerar med flytande margarin)
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl filmjölk (alternativt yoghurt)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker

Steg 2: 

Blanda blåbär, potatismjöl och strösocker i en skål. Klä därefter en form med bakplåtspapper (runt 30x40 cm). Häll ner smeten på plåten i ett jämt lager. Tillsätt blåbären över smeten jämt. 

  • 200 g blåbär (ca 3 dl, frysta eller färska)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker

Steg 3: 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, tills kakan är genomgräddad. Skär sedan kakan i rutor och pudra över florsocker (om du vill, men är ändå supergod utan). 

  • Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)

Färdig blåbärskaka i långpanna!

Nu i slutet av sommaren så kryllar det fortfarande av massor av blåbär i skogarna. Många har plockat blåbär och vet inte vad de ska göra av blåbären. Då har jag ett superbra allternativ för just dig. Blåbärskaka i långpanna, en otroligt god och enkel kaka med blåbär som bakas i långpanna. Denna blåbärskaka går dessutom otroligt snabbt att baka. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång