Blåbärskaka i långpanna
Receptet gäller ca 25-30 styckna blåbärsrutor (beroende på hur stora man gör de)
Ingredienser:
- 100 g smör (smält, fungerar med flytande margarin)
- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl filmjölk (alternativt yoghurt)
- 4 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
- 200 g blåbär (ca 3 dl, frysta eller färska)
- 1 msk potatismjöl
- 1 msk strösocker
Steg 1:
Sätt ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt. Blanda sedan ner det smälta smöret och filmjölk. Sikta ner vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner med en slickepott.
- 100 g smör (smält, fungerar med flytande margarin)
- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl filmjölk (alternativt yoghurt)
- 4 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
Steg 2:
Blanda blåbär, potatismjöl och strösocker i en skål. Klä därefter en form med bakplåtspapper (runt 30x40 cm). Häll ner smeten på plåten i ett jämt lager. Tillsätt blåbären över smeten jämt.
- 200 g blåbär (ca 3 dl, frysta eller färska)
- 1 msk potatismjöl
- 1 msk strösocker
Steg 3:
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, tills kakan är genomgräddad. Skär sedan kakan i rutor och pudra över florsocker (om du vill, men är ändå supergod utan).
- Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)
Färdig blåbärskaka i långpanna!
Nu i slutet av sommaren så kryllar det fortfarande av massor av blåbär i skogarna. Många har plockat blåbär och vet inte vad de ska göra av blåbären. Då har jag ett superbra allternativ för just dig. Blåbärskaka i långpanna, en otroligt god och enkel kaka med blåbär som bakas i långpanna. Denna blåbärskaka går dessutom otroligt snabbt att baka.