
Äppelkaka
Receptet ger ca 12-14 bitar (beroende på hur stora)
Ingredienser:
- 100 g smör (eller flytande margarin, rumsvarmt)
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 dl mjölk
Fyllningen till kakan:
- 2-3 äpplen (beroende på hur många bitar du vill ha i kakan)
- 2 msk strösocker
- 0,5 msk kanel
Steg 1:
Börja med att smörja och bröa en springform med lösbar kant. Hälla därefter upp socker i en bunke och blanda ner det rumsvarma smöret, vispa sedan ihop det med en elvisp (den kan du använda genom hela receptet). Tillsätt därefter bakpulver och ägg ner i samma bunke och vispa ihop det.
- 100 g smör (eller flytande margarin, rumsvarmt)
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st ägg
Steg 2:
Rör ner mjöl och mjölk i samma smet och rör ihop till en jämn smet (bara tills allt har blandats). Häll nu smeten i den smorda och bröade formen. Bred försiktigt ut smeten så den är någorlunda jämnt fördelad.
- 4 dl vetemjöl (tänk på att inte ha för mycket mjöl då kakan blir torr, hellre lite mindre)
- 1,5 dl mjölk
- Smord och bröad springform
Steg 3:
Skala dina äpplen i mindre bitar som du sedan ska lägga i kakan (bitarna behöver inte vara perfekta för det kommer inte synas).
Blanda därefter tillsammans socker och kanel i en djupare tallrik och lägg ner äppelbitarna. Rör runt tills äppelbitarna sugit upp så mycket socker och kanel som möjligt.
- 2 msk strösocker
- (ca) 0,5 msk kanel
Steg 4:
Tryck nu ner äppelklyftorna i kakan så att de har kommit ner en bit. Strö över den resterande delen av kanel och socker blandningen över kakan.
Grädda sedan kakan i nedre delen av ugnen och i 175 grader (160 grader varmluft).
Fantastisk äppelkaka!
Med det här receptet så får du en fantastiskt god och otroligt snabb och enkel äppelkaka. Äppelkakan går utmärkt att frysa om man det vill för att kunna spara den utan att den tappar smak eller blir så torr.
Om du så bill kan du tillsätta extra kanel för en mer smak eller minska den mängden.
Är du intresserad av att ladda ner receptet?