Snoddas/Kärleksmums

Ingredienser:

  • Smör 150 g
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl


Glasyr:

50 g smör

2,5 msk starkt kaffe (färdigbryggt)

1 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker

Garnering:

1-2 dl kokosflingor eller riven kokos


1.  

Sätt ugnen på 225 grader. 

Ta en ugnsform, minst 25 x 35 cm med minst 3 cm hög kant. Smörj den med smör och bröda med ströbröd eller kokosflingor. Sätt också på bakplåtspapper.

2.

Smält smöret och låt det svalna. (fungerar med mikro och på spis)

150 g smör

3.

Blanda ägg och socker i en bunke

2 st ägg

3 dl strösocker

4.

Tillsätt bakpulver vaniljsocker och kakao

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

5.

Tillsätt mjölk, vetemjöl och det smälta smöret (150 g) blanda till en jämn smet använd tex en elvisp på lägsta hastighet (inte mer tid än tills smeten är jämn)

1,5 dl mjölk

4,5 dl vetemjöl

6.

Bred nu ut smeten på formen (tänk på att göra det försiktigt och inte stressa med det)

underlättar med en slev


7. 

Grädda i nedre dalen av ugnen på 225 grader i 10-15 minuter beroende på hur färgen på kakan i ugnen ser ut. Passa på att göra glasyren under tiden. (spelar ingen roll om kakan är varm eller kall när du har över glasyren

8. Glasyr och garnering 

Smält smöret till glasyren i en kastrull. Ta bort smöret från plattan och tillsätt resten av ingredienserna: kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker. Rör ihop det till en jämn smet. Vispa med elvisp är ett tips

50 g smör

2,5 msk starkt kaffe

1 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker

9.

Bred glasyren över kakan när glasyren är fortfarande varm. (om kakan är varm eller kall spelar ingen roll) Strö sedan över kokos flingor eller riven kokos. Spelar ingen roll...

Låt kakan stå tills glasyren har stelnat. Om det är viktigt att det går snabbt så är ett känt tips att ställa kakan i kallt som tex i kylen. 

Glasyren som gjordes nyss

1-2 dl kokosflingor eller riven kokos. Mängden bestämmer man själv beroende på hur stor kakan blev eller vilket man gillar mest. Jag tyckte att det räckte med 1 1/2. 

10.

Skär kakan i fyrkantiga bitar. Spelar ingen roll om man äter dom direkt eller lägger dom i en burk. Går bra att frysa dessa. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång