Lyxig kladdkaka

Receptet gäller ca 6-8 bitar med kladdkaka (beroende på hur stora de är)

Ingredienser: 

  • 150 g smör (smält)
  • 100 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
  • 2 dl strösocker
  • 3/4 dl farinsocker (kan bytas ut mot strösocker)
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl

Steg 1: 

Sätt ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Grovhacka den mörka chokladen och tillsätt den i det smälta smöret. Rör om tills chokladen också har smält. Knäck äggen i en bunke, tillsätt sedan strösocker, farinsocker, vaniljsocker, kakao och vetemjöl. Häll tillsist ner choklad och smörblandningen i bunken (avskilt från äggen). 

  • 150 g smör (smält)
  • 100 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
  • 2 dl strösocker
  • 3/4 dl farinsocker (kan bytas ut mot strösocker)
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl

Steg 2:

Vänd försiktigt ihop allt till en jämn och följsam smet med en ballongvisp. Fodra sedan en springform (runt 24 cm i diameter) med bakplåtspapper, om du vill kan du smöra kanten och strö på kakao exempelvis eller riven kokos. 

  • Fodrad springform 

Steg 3: 

Grädda kakan i mitten av ugnen i 18-20 minuter (håll koll omgående). Kakan ska vara fast på sidan medans lite mer kladdig i mitten. Låt den sätta sig i några timmar i kylen innan provsmakning. 

  • Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)

Fantastiskt god och kladdig kladdkaka!

Den här extra lyxiga kladdkakan är en sån där otrolig god och kladdig kladdkaka som man önskar. Denna kladdkaka är inte bara supergod utan är även jätteenkel att baka och går på endast lite mer än 30 minuter. Jag använder mig av choklad i den kladdkakan just för en fantastiskt god smak samt en lyxigare kladdkaka med mer chokladsmak. Om du inte har choklad hemma så kan du byta ut det med 4-5 msk extra kakao. 

Är du intresserad av att ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång