Klassiska kolakakor

Receptet gäller mellan 35-40 styckena

Ingredienser: 

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära (för extra smak)

Steg 1:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader till steg 3. 

Skär sedan smöret till mindre kuber eller till tunna skivor.       Rör sedan smör och socker poröst i en skål.

Tillsätt vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver och ingefära. 

Arbeta sedan massan snabbt till en smidig deg. 

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära 

Steg 2:

Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela den i tre styckna delar som du sedan rullar ut till längder (rund 40 cm långa). 

Lägg dem sen på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. 

  • Lite mjöl (till arbetsbänken) 
  • plåt med bakplåtspapper

Steg 3: 

Grädda sedan längderna mitt i ugnen tills de är gyllenbruna mellan 10-12 minuter. 

Skär de varma längderna i sneda (ca 3 cm) breda kakor. 

  • Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluftsugn)

Nygräddade kolakakor

Nu har du fantastiska klassiska kolakakor som bara smälter i munnen med sin fantastiska kola blandat med ingefära smak!

Passar perfekt för till efterrätt när det inte finns så mycket tid eller vill man bara hålla det enkelt!

Vill du ladda ner som pdf-fil? 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång