Chokladbollar

Receptet gäller ca 20-30 chokladbollar (beroende på om man gör större eller mindre bollar)

Ingredienser: 

  • 180 g smör (mjukt, rumsvarmt)
  • 1-2 dl strösocker
  • 3/4 dl kakao
  • 1/2 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
  • 1 1/2 msk kaffe (eller vatten)
  • 4 dl havregryn 

Garnering:

  • Pärlsocker eller kokosflingor

Steg 1: 

Låt smöret bli lite mjukt genom att låta det stå framme en stund eller genom att sätta det i mikron under 20 sekunder. Vispa sedan smör och socker med en elvisp pösigt och krämigt. Rör ner kakao, vaniljpulver, kaffe och havregryn i bunken med en sked eller med en slickepott. 

  • 180 g smör (mjukt, rumsvarmt)
  • 1-2 dl strösocker
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
  • 1 1/2 msk kaffe (eller vatten)
  • 4 dl havregryn

Steg 2: 

Forma massan till runda bollar ca 30 styckna medelstora bollar eller 20 större bollar. Häll upp pärlsocker på ett fat och rulla chokladbollarna i det. Låt chokladbollarna stelna i kylen under plastfolie innan du äter de för att de ska stelna lite. 

  • Pärlsocker eller kokosflingor

Otroligt goda chokladbollar! 

Dessa chokladbollarna är en av de bästa chokladbollarna jag har ätit och passar perfekt som fika när gästerna kommer förbi eller varför inte bjuda grannen nu i sånna här tider. Chokladbollarna går självklart att frysa. Ett tips är att imponera på vännen eller varför inte till någon annan med supergoda chokladbollar!

Är du intresserad av att ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång