Banankladdkaka

Receptet gäller ca 14 bitar (beroende på hur stora man tar)

Receptet på en klassisk kladdkaka: klicka här

Ingredienser: 

  • 100 g smör (smält, fungerar med flytande margarin)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 banan
  • Ev. Florsocker

Steg 1:

Sätt ugnen på 175 grader (160 grader varmluft). Smält därefter smöret i mikron eller i en kastrull. Vispa därefter socker och ägg poröst och vitt i en bunke och rör ner det smälta smöret. 

  • 100 g smör (smält, fungerar med flytande margarin)
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg

Steg 2: 

Blanda ner mjöl, kakao, salt i samma bunke. Mosa sedan bananen och häll ner den i bunken. Blanda sedan noga med en slev eller en sked. Häll ner smeten i en smord och bröad springform (ca 24 cm i diameter). 

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 banan

Steg 3: 

Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader (160 grader varmluft) i ca 14-15 minuter beroende på hur kladdig du vill att din kaka ska vara. Pudra tillsist över florsocker och passar perfekt att servera med glass, jordgubbar och hallon. 

  • Varm ugn på 175 grader (160 grader varmluft)
  • Ev. Florsocker
  • Eventuell servering med glass, jordgubbar och hallon

Nygräddad banankladdkaka!

Det här är ett fantastiskt bra recept på en otroligt god kladdkaka med banan i blandat i smeten. Banankladdkakan har en underbar sötma. Den har en jättegod smak av banan som perfekt bryter av kladdkakans smak. Vill du har en mer kladdig kaka så kan du använda ca 1 dl vetemjöl medans om du vill ha en mer fast konsistens så kan du använda mellan 1/2 till 1 dl mer vetemjöl. 

Är di intresserad av att ladda ner receptet?

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång